Elton John noemt hiv-vrij bestaan een wonder

Elton John noemt het een wonder dat hij geen hiv heeft overgehouden aan zijn wilde leven. De 65-jarige zanger nam in de jaren tachtig aardig wat drank en drugs tot zich. "Ik heb alle geluk van de wereld gehad", vertelt John aan The Today Show in een interview dat later deze week wordt uitgezonden.

"Ik verorberde cocaïne, drank en nog veel meer", blikt John terug op zijn extravagante bestaan. "Kennelijk heb ik nooit de memo gekregen dat de ik-generatie achter de rug was", zegt de zanger, die naar eigen zeggen een egoïstische verslaafde was.

Ten tijde van zijn losbandige leven was John totaal niet bang voor hiv en aids. "Als je drank en drugs mixt, voel je je onoverwinnelijk." Ook de dood van vrienden schudde John niet wakker. "Dat is het verschrikkelijke van een verslaving. Het is echt een afgrijselijke ziekte."

John voelt zich schuldig over zijn wilde periode en zet zich al enkele jaren met een eigen stichting in voor de bestrijding van aids. "Ik maak het nu goed, er is nog zoveel wat gedaan kan worden." Binnenkort verschijnt Johns autobiografie Love is the Cure: on Life, Loss and the End of Aids. De opbrengsten van dat boek gaan naar de Elton John Aids Foundation.