Sony wees Kama Sutra-game voor EyeToy af

Het had niet veel gescheeld of PlayStation 2-bezitters hadden een heuse Kama Sutra-game aan hun collectie EyeToy-games toe kunnen voegen. Een niet nader genoemde gamestudio zag enkele jaren geleden wel brood in een seksgame voor de bewegingsgevoelige camera van de PlayStation 2.

"Dit spelconcept is serieus aan ons gepitcht", onthult Sony Computer Entertainment-producent Pete Smith tegenover de website Eurogamer. "Een man kwam ons kantoor binnen en legde uit hoe spelers met behulp van zijn EyeToy-game Kama Sutra-standjes zouden kunnen leren."

Het spelconcept van de gamestudio was erg uitgebreid. "Hij vertelde ons dat de standjes op de televisie zouden verschijnen en dat spelers zich dan binnen een arcering van een man- en de vrouwfiguur moesten plaatsen. Toen hij ons dat vertelde, hebben we zijn presentatie onderbroken."

Sony gaf geen toestemming voor het project en de game is er nooit gekomen. Volgens Smith was dat maar goed ook. "Moet je voorstellen dat we deze game aan onze interne testers zouden moeten geven. Twee behaarde mannen die mogen uitvechten wie deze keer het vrouwtje is."


Sony wees Kama Sutra-game voor EyeToy af (Foto: Novum)