[Groep D] Vooruitblik: Frankrijk - Engeland

Vanmiddag om 18:00 uur beginnen Frankrijk en Engeland aan hun EK voetbal. Het is de 38e keer dat beide landen de strijd met elkaar aan zullen gaan.

Tijdens het EK van 2004 speelden Frankrijk en Engeland in de groepsfase ook tegen elkaar. De Fransen gingen er uiteindelijk met de zege (2-1) vandoor. Beide landen zouden de groep echter overleven. Daarna was het snel over, aangezien de Engelsen op strafschoppen van Portugal verloren. De Franse formatie ging tegen de latere winnaar Griekenland onderuit (0-1).

Frankrijk aast in elk geval op eerherstel. Tijdens het laatste WK en ook het laatste EK slaagden de Fransen er niet in om de groepsfase te overleven, maar zullen er nu alles aan doen om dit wel te bewerkstelligen. Bovendien ontstond twee jaar geleden een spelerstaking.

De Engelse ploeg hoopt af te rekenen met een spook. Tijdens de laatste zeven EK's werd telkens de eerste groepswedstrijd verloren. Daarnaast dateert de beste prestatie alweer uit 1996. Toen reikte het land tot de halve finales, waar Duitsland de strafschoppen beter nam. Ashley Cole en John Terry zijn in elk geval hersteld van hun blessures, waar Wayne Rooney de eerste twee groepswedstrijden vanwege een schorsing moet missen.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Engeland wordt in de Donbass Arena in Donetsk gespeeld en staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Nicola Rizzoli.



Vermoedelijke opstellingen:

Frankrijk:
Lloris, Debuchy, Mexès, Rami, Evra, Cabaye, Diarra, Malouda, Nasri, Benzema, Ribéry

Engeland:
Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Gerrard, Parker, Downing, Young, Welbeck