Nintendo 3DS vestigt Japans verkooprecord

In een maand tijd zijn in Japan meer exemplaren verkocht van de Nintendo 3DS dan van welke spelcomputer dan ook, ooit. Tussen 28 november en 25 december gingen bijna anderhalf miljoen exemplaren over de toonbank. Dat heeft het Japanse onderzoeksbureau Enterbrain, dat sinds 1997 de Japanse markt in de gaten houdt, bekendgemaakt.

De Nintendo 3DS weet met zijn maandrecord onder meer de Nintendo DS achter zich te houden. De DS is nog altijd de meest verkochte draagbare spelcomputer ooit. Van de Nintendo DS zijn tot oktober vorig jaar wereldwijd 149 miljoen exemplaren verkocht.

Met 4,1 miljoen verkochte exemplaren in het afgelopen kalenderjaar verloopt de verkoop van de Nintendo 3DS, die in maart op de markt kwam, volgens de plannen van de Japanse afdeling van Nintendo. Om deze cijfers te halen, is de computer in augustus dertig procent goedkoper geworden.

De release van spellen als Mario Kart 7 en Super Mario 3D Land heeft bovendien bijgedragen aan het succes. Van beide spellen zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.


Nintendo 3DS vestigt Japans verkooprecord (Foto: Novum)