Maximaal een op vijf heeft extra joystick voor 3DS

Maximaal twintig procent van de Nintendo 3DS-bezitters heeft een extra joystick voor de draagbare spelcomputer in huis. De Circle Pad Pro wordt geleverd in combinatie met het actierollenspel Monster Hunter Tri G waarvan zeker 880.000 exemplaren zijn verkocht.

In Japan is het mogelijk een versie van het spel te kopen zonder de Circle Pad Pro-controller. Marktonderzoeksbureau Media Create maakt echter geen onderscheid in het aantal verkochte exemplaren van Monster Hunter Tri G. Eind vorig jaar maakte het bureau bekend dat 4,1 miljoen 3DS-spelcomputers zijn verkocht.

In Nederland wordt de Circle Pad Pro eind deze maand in de winkel verwacht. Hier wordt de extra joystick geleverd met het horrorspel Resident Evil: Revelations. De joystick is geen vereiste om spellen te kunnen spelen, maar zou bepaalde handelingen gemakkelijker moeten maken.

Speculaties suggereren dat Nintendo de extra joystick in een vernieuwd design van de Nintendo 3DS wil verwerken. De vormgeving van eerder uitgegeven draagbare spelcomputer, zoals de Gameboy Advance en de Nintendo DS, is ook een of meerdere malen aangepast.


Maximaal een op vijf heeft extra joystick voor 3DS (Foto: Novum)