Nieuwe naam kost Vlaams Blok 1,5 miljoen

SubheaderDe omvorming van de afgelopen dinsdag verboden partij Vlaams Blok gaat zo'n 1,5 miljoen euro kosten. Vanaf 1 december wordt een grote campagne gestart om de nieuwe naam onder het Belgische volk bekend te maken. Het nieuwe logo zal bestaan uit de kleuren geel en zwart, omdat dit "reclametechnisch een sterke combinatie is", aldus voorman Filip Dewinter.

Morgen kiezen de leden van de partij tijdens een ingelast congres de nieuwe naam. Volgens 'De Standaard' ligt de naam echter al vast en doet het partijbestuur zondag een voorstel voor 'Vlaams Belang'.

Naast de reclamecampagne, die ongeveer één miljoen gaat kosten, is een deel van het budget bedoeld voor nieuw briefpapier en nieuwe lichtbakken op de partijbureau's. Overigens zal het Blok niet in grote financiële problemen komen door de rechterlijke uitspraak. De partij heeft een reserve van 2,5 miljoen euro, zo bleek afgelopen september.

Filip Dewinter
Antwerps topman Filip Dewinter wordt er ondertussen niet populairder op binnen de partij. Net nu het Blok probeert zich een minder extreem imago aan te meten, liet hij afgelopen dinsdag weten dat "elke moslimvrouw die een hoofddoek draagt, een terugkeercontract tekent". Dit leidde tot groot ongenoegen van Blok-voorzitter Frank Vanhecke. Die liet gisteren na tv-opnames in Brussel weten dat hij "verveeld zit met Dewinters aangebrande statements".

Filip Dewinter
Filip Dewinter