'PS4 niet significant later dan concurrent'

De Wii U komt volgend jaar uit en Microsoft zal in 2012 naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe console onthullen. Over de opvolger van de PlayStation 3 blijft het echter angstvallig stil. Dit heeft, gepaard met Sony's financiële positie, geleid tot speculaties dat Sony wederom te laat zal zijn voor de volgende generatie. 

PlayStation Europe baas Jim Ryan geeft aan dat de rol van de PS3 nog niet uitgespeeld is. "There's still a lot of unfinished business on PS3. If you look at PlayStation 2, now in excess of 150m units installed globally, a huge majority of that was done at price points of £120 or lower. With PS3 we've only just hit £199 in the UK, so clearly there's a considerable untapped part of the market there."

Microsoft loopt met zijn Xbox 360 een jaar voor in de huidige generatie, maar volgens Ryan zal dit de volgende generatie niet het geval zijn. Het zou volgens hem ongewenst zijn als de PS4 weer een jaar later uitkomt dan de console van de concurrent.

Waarschijnlijk zijn ze bij Sony achter de schermen wel al druk bezig met de opvolger. Vorige week meldde EDGE dat een first-party Sony studio gestopt is met het ontwikkelen voor de PS3 en zich is gaan richten op de PS4. Deze niet bij naam genoemde ontwikkelaar zou ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van het grafische systeem voor Sony's nieuwe console.