[WRC] Latvala wint Rally van Groot-Brittannië

Jari-Matti Latvala heeft de Rally van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Fin bleef met de Ford in de laatste wedstrijd van het seizoen in een afvalrace Mads Ostberg en Henning Solberg voor. Dennis Kuipers eindigde op een achtste plaats, terwijl Peter van Merksteijn junior de finish niet zag.

De strijd in de rally ging aanvankelijk tussen Sébastien Loeb en Mikko Hirvonen. Nadat Hirvonen zijn Ford na een spin met schade aan de kant moest zetten was Loeb verzekerd van zijn achtste wereldtitel. De Fransman ging aan de leiding van de rally, maar zag na het wegvallen van Hirvonen diens teamgenoot Latvala hem het vuur aan de schenen leggen. Hij greep de leiding gistermiddag en zag Loeb vandaag met een straatauto botsen, waardoor de Fin met vier minuten voorsprong op zijn naaste concurrenten kon winnen.

Citroën kende naast het uitvallen van Loeb nog meer pech, want de andere fabrieksrijder, Sébastien Ogier, crashte donderdag al in de eerste proef. Hij kwam terug in de rally, maar zijn straftijd bleek te veel te zijn om nog kans te maken op de punten.