Hans Klok baalt van kort geding

Hans Klok baalt van het kort geding dat tegen hem is aangespannen. De 42-jarige illusionist zegt voor de camera van Novum Nieuws dat ook hij niet goed snapt waar de zaak over gaat. "Woensdag dient het kort geding, dus dan weet ik er meer over." Een Belgische illusionist beschuldigt Klok van plagiaat.

Klok zou tijdens de show met de Chippendales in Las Vegas zonder toestemming twee trucs van de Belg opgevoerd hebben. "Dat vind ik een wel zeer grove beschuldiging", zegt Klok. "Het is vervelend, eigenlijk is het gewoon een oud-medewerker. Deze zaak geeft mij het gevoel dat iemand een beetje op mijn succes wil meesurfen."

Het kort geding wordt woensdag behandeld door de rechtbank in Den Haag. De rechtszaak heeft gevolgen voor Kloks creativiteit. "Je gaat natuurlijk nog meer letten op wat je doet. Of het niet al een keer eerder is gedaan en of het wel afwijkend genoeg is."

Klok zou zelf niet zo snel naar de rechter stappen. "Ikzelf ben de meest gekopieerde illusionist ter wereld. Als je op Youtube kijkt zie je alleen maar 'Hans Klokken'. Allemaal staan ze daar met windmachines."

Volgens Hans is hij het brein achter 's werelds meest gekopieerde truc. "De illusie met de vuursperen, die heb ik beroemd gemaakt en wordt nu door iedereen uitgevoerd. Maar zolang ik koploper blijf vind ik het leuk dat ik veel mensen kan inspireren."

Klok zal blij zijn als het woensdag is geweest. "Het nare is dat iedereen je een rechtszaak aan kan doen. Ik kan morgen ook een zaak tegen David Copperfield beginnen en dan moet hij ook voor de rechter komen. Er is altijd wel wat te verzinnen."