Raiders of the Lost ark viert 30e verjaardag

Raiders of the Lost Ark viert op 20 oktober zijn dertigste verjaardag. Om dit luister bij te zetten wordt de film in een geheel opgefriste en digitaal gerestaureerde vorm uitgebracht in 45 bioscopen in Nederland. Met in de hoofdrollen Harrison Ford, Karen Allen en Paul Freeman staat deze film garant voor een mooi avondje Indiana Jones nostalgie.

Het opnieuw uitbrengen van deze film vormt het startschot van de 'Hollywood Classics'. Deze nieuwe filmserie brengt maandelijks de beste en meest bekende klassiekers uit de Hollywoodgeschiedenis terug op het witte doek. Zo komen ook The Godfather en The Wizard of Oz als onderdeel van deze serie in de bioscoop. 

Raiders of the Lost Ark is het eerste deel van de Indiana Jones reeks, waarin Dr. Jones, schatzoeker en professor in de archeologie, jacht maakt op de Ark des Verbonds. Dit voert hem door het Himalaya-gebergte en de Egyptische woestijn heen terwijl hij onderweg allerlei boobytraps en giftige slangen tegenkomt. Indiana moet de mystieke Ark vinden voordat de Nazi's dit doen.