[MotoGP] Stoner pakt in eigen land wereldtitel

Casey Stoner heeft voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel veroverd in de MotoGP. De Australiër haalde op zijn 26e verjaardag het kampioenschap binnen met een zege in de Grand Prix van Australië. De Honda-coureur was voor eigen publiek al voor het vijfde jaar op rij de sterkste.

Stoner reed betrekkelijk eenvoudig naar de wereldtitel. Zijn enig overgebleven rivaal Jorge Lorenzo uit Spanje ging onderuit in de opwarmronden en kon niet van start gaan. De Italiaan Marco Simoncelli eindigde als tweede, voor zijn landgenoot Andrea Dovizioso. Er staan nog twee races op het programma.

In de Moto2 was de zege voor Alex de Angelis die in de laatste ronde Stefan Bradl nog wist te passeren. Laatstgenoemde nam wel de leiding in het klassement weer over van Marc Marquez die derde werd na vrijwel helemaal achteraan te zijn gestart.

De zege in de vanwege regen ingekorte 125cc-race was voor Sandro Cortese die ruim wist te winnen voor Luis Salom en Johann Zarco. Jasper Iwema kwam niet aan de finish.