AZ-debutant: "Altidore mijn grote broer"

AZ-trainer Gertjan Verbeek liet gisteren tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (4-2) twee talenten uit de jeugdopleiding debuteren.

Ali Messaoud en Kevin Luckassen mochten voor het eerst ruiken aan het eerste elftal. Laatstgenoemde viel in de 75ste minuut in bij een 0-1 achterstand. "Ik kreeg al snel de bal en versierde een corner. Daaruit maakte Nick Viergever de 1-1. Best lekker, ja", zegt hij op de website van AZ.

Luckassen is uitzinnig met zijn debuut. "Ik heb hier lang op gewacht. Ja, ik weet het, ik ben pas achttien. Maar ik wilde zo graag, ik hield het bijna niet meer. Ik droomde ervan om in vol een stadion te spelen. Nou ja, vol. Een stadion, dat is al heel mooi, haha. Doordat het verlenging werd, duurde mijn debuut nog langer. Een mooi moment voor mij en mijn familie."

Leermeester van de aanvaller is Jozy Altidore, die gisteren niet in actie kwam vanwege een enkelblessure. "Ik zie hem als mijn grote broer. Soms denken mensen dat ik Altidore ben, haha. We lijken wel wat op elkaar, ook qua spel. Hij probeert me vaak te helpen, net als Adam Maher."