Jeff Beck uitgeroepen tot levende legende

Gitaarheld Jeff Beck zal binnenkort gehonoreerd worden als levende legende door de uitgevers van het Classic Rock magazine. Dit vernemen we op de website van Starpulse.

Beck, voormalig bandlid van de Britse supergroep The Yardbirds, treedt hiermee in de voetsporen van de vorige winnaars Iggy Pop en de groep Rush. De Classic Rock Roll of Honor ceremonie zal later dit jaar plaatsvinden.

In een interview met BBC News zegt de muzikant zich 'zeer vereerd' te voelen. "Ik ben een persoon die zich graag op de achtergrond houdt, ik ben geen mainstream rock act. Dit betekent dat er iemand is, die in de gaten houdt wat ik aan het doen ben. Dat is erg fijn."

Beck hoopt ook een tweede prijs te bemachtigen - hij is ook genomineerd voor de categorie 'Album van het Jaar' met zijn album 'Rock 'n' Roll Party'. Beck moet het hierbij opnemen tegen Foo Fighters ('Wasting Light'), Journey ('Eclipse') en Motorhead ('The World Is Yours').

Het zevende Rock Roll of Honor zal op 9 november plaatsvinden en niemand minder dan Kiss-bassist Gene Simmons zal de gastheer van de avond zijn.