Banderas: werken met Almodovar is soms een hel

Antonio Banderas vond het werken met regisseur Pedro Almodovar soms heel moeilijk. "Je gaat met Pedro door een creatieve hel, hij is geen gemakkelijke regisseur", zegt de 51-jarige Banderas tegen Novum Nieuws. In hun nieuwe thriller La Piel que Habito, internationaal uitgebracht als The Skin I Live In, werken de Spaanse filmmakers voor de zesde maal samen.

"Hij is enorm impulsief en kan van het ene op het andere moment jouw personage volledig omgooien", legt Banderas uit. "Dat is soms moeilijk als je daar zelf andere ideeën over hebt."

Toch geeft de samenwerking elke keer aan het einde van de rit veel voldoening. "Pedro weet altijd iets nieuws uit mij te halen als acteur. Het is ontzettend mooi om dat terug te zien op het witte doek. Hij kent mij soms beter dan ik mezelf ken."

In La Piel Que Habito speelt Banderas een briljante maar psychotische plastisch chirurg. Als hij denkt te weten wie zijn dochter heeft verkracht, zint hij op wraak. De film verschijnt op 17 november in de Nederlandse bioscopen.