[Gerucht] Nieuwe 3DS op komst

Anonieme bronnen geven aan dat er een opvolger in 2012 komt van de 3DS. Deze versie zou het 3D-effect wat verminderen, een nieuw ontwerp hebben met een tweede analoge stick en waarschijnlijk ook een nieuwe naam.

Volgens de bronnen zijn de ontwikkelaars van de handheld bezig een add-on te maken die je aan de rechterkant kan plaatsen. Deze add-on zou rond de tien dollar moeten kosten, maar voor de rest is er niets over bekend. De vorm of hoe het vast komt te zitten aan de 3DS is een grote vraag, want hoe ga je de handheld dichtklappen als er een accessoire tussen gaat zitten?

Een andere bron geeft dan ook aan dat deze add-on alleen voor devkits is. Er zijn namelijk heel weinig devkits op de markt van de Nintendo 3DS. Er worden per maand zo'n driehonderd exemplaren gemaakt, dus de wachtlijsten blijven groeien. Als er een volledige redesign van de handheld zou komen, willen alle ontwikkelaars de nieuwe devkit gebruiken. Ook de ontwikkelaars die al een oude versie in het bezit hebben, wat de wachtlijst geen goed gaat doen.

Als dat waar is zouden consumenten geen add-on kunnen kopen om van de twee analoge sticks gebruik te kunnen maken. Maar of Nintendo de mensen dan gaat dwingen een nieuwe versie te kopen omdat ze anders geen spellen met ondersteuning voor twee analoge sticks kunnen spelen? De eerdere prijsverlaging zien de bronnen dan ook als een manier om van de oude voorraad af te komen. Het is en blijft een gerucht , maar als ze dit gaan uitvoeren heeft Nintendo wel meer problemen, want je early adopters zo behandelen lijkt ons geen vorm van klantenbinding.

Redesign
Redesign?