'Verkoop 3DS-spellen verachtvoudigd'

De verkoop van 3DS-spellen van uitgever Ubisoft is in Europa verachtvoudigd nadat de prijs van het apparaat anderhalve week geleden met dertig procent werd verlaagd. De uitgever is blij met het resultaat en ziet de toekomst van de spelcomputer weer rooskleurig in. Dat schrijft de website Gamesindustry. De uitgever heeft acht titels in de schappen liggen waaronder een 3DS-versie van Rayman en Splinter Cell.

Een woordvoerder van een andere grote uitgever, die anoniem wil blijven, ziet de komst van de grote Nintendo-titels dit najaar als de echte graadmeter voor het succes van de spelcomputer. "De grote titels van Nintendo moeten de verkoop van de Nintendo 3DS flink laten toenemen. Als de draagbare spelcomputer dit najaar nog steeds in de schappen blijft liggen dan is de 3DS definitief ten dode opgeschreven", aldus de anonieme bron tegenover de gamewebsite.

De eerste grote Nintendo-titel doet het goed in Nederland. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D herwon vorige week de toppositie in de Nederlandse verkooptoptien.

De Nintendo 3DS ligt sinds 12 augustus voor 169 euro in de winkel. Nintendo besloot de prijs te verlagen om de tegenvallende hardwareverkoop te stuwen.


'Verkoop 3DS-spellen verachtvoudigd'