Super Mario Land 2 en Metroid II naar de 3DS

Nintendo heeft bekendgemaakt dat Super Mario Land 2: 6 Golden Coins en Metroid II: The Return of Samus van het vierde kwartaal te downloaden zullen zijn uit de virtuele winkel van de Nintendo 3DS en speelbaar zijn via de Virtual Console.

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins was één van de beste spellen op de eerste Game Boy en introduceerde het personage Wario. Laatstgenoemde betoverde de inwoners van Mario Land en zette hen lijnrecht tegenover Mario. Met de zes gouden munten kon Mario de spreuk opheffen en zijn kasteel terugeisen.

Metroid II: The Return of Samus was het enige spel binnen de Metroid-serie dat uitgegeven werd op Nintendo's eerste handheld. Samus reist af naar de Metroid-planeet om de Space Pirates tegen te houden. Zij willen namelijk de wezentjes gebruiken voor kwaadaardige doeleindes. Ook heeft Samus sinds dit deel de gigantische schouders op haar pak gekregen - een iconische feature die we niet meer weg kunnen denken.

Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt gemaakt. Waarschijnlijk zijn deze games rond de kerstdagen te downloaden.