Bush wilde rust uitstralen op 9/11

Oud-president George W. Bush heeft zich 10 jaar na de terreuraanslagen van 11 september 2001 alsnog verdedigd tegen kritiek op zijn emotieloze reactie op het nieuws dat een tweede vliegtuig het World Trade Center in New York binnen was gevlogen.

Nadat hem het nieuws over de inslagen werd ingefluisterd, zat de toenmalige president langdurig met een kinderboek op schoot voor een schoolklas. "Ik wilde de kinderen niet bang maken. Ik wilde rust uitstralen", stelde Bush in een interview met tv-kanaal National Geographic, dat op 28 augustus in de Verenigde Staten wordt uitgezonden.

"Mijn eerste reactie was woede, maar toen concentreerde ik me op de kinderen", aldus de oud-president, die vaak is verweten dat hij zijn gezicht destijds perfect in plooi hield en nog minutenlang bleef zitten.

Zelfs Osama Bin Laden kon de verleiding niet weerstaan om de spot te drijven met de voorleessessie. De inmiddels overleden terroristenleider grapte in een van zijn speeches dat er meer dan genoeg tijd was geweest om de aanslagen uit te voeren, omdat Bush zijn handen vol had aan het voorlezen aan een klein meisje.

Bush wilde rust uitstralen op 9/11
Bush wilde rust uitstralen op 9/11 (Foto: ANP)