'UFO gecrasht in Oostzee'

Een Zweeds onderzoeksteam heeft onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens een zoektocht naar drank hebben ze op de bodem van de Oostzee een cirkelvormig object gevonden. Mogelijk gaat het hier om een gecrasht ruimteschip.

Het Ocean Explorer team van de Zweed Peter Lindberg trof in 1997 een paar flessen stokoude drank aan. Omdat de vondst het team geen windeieren heeft gelegd, zoekt Linderberg overal ter wereld zeebodems af naar drank.

Op 19 juni zag hij iets bijzonders op zijn sonarscherm, namelijk een grote, ronde schijf. De vondst hield hij een poos geheim, om zo geen pleefiguur te slaan mocht het een zeemijn of algen zijn. Nu deze voorwerpen zijn uitgesloten, heeft Lindberg besloten de vondst in de openbaarheid te brengen.

"Op 87 meter diepte, tussen Zweden en Finland, hebben ze een ronde schijf gezien", vertelt de teamleider aan lokale media. "Deze heeft een diameter van ongeveer 20 meter. Ik doe dit werk al 18 jaar, maar heb nog nooit zoiets gezien. Het voorwerp is volmaakt rond, een cirkel."

Het Ocean Explorer team heeft ook sleepsporen ontdekt achter de UFO. De sporen van zo'n 300 meter lang kunnen erop duiden dat het voorwerp is verplaatst. Hoewel Lindberg vermoedt dat het wel eens een buitenaards object zou kunnen zijn, kan hij het zich niet veroorloven het ding nader te onderzoeken.


Een filmpje met de gecrashte UFO