Rus toegelaten tot US Open

Tennisster Arantxa Rus is direct toegelaten tot de US Open. Het Amerikaanse grandslamtoernooi maakte vandaag bekend dat 97 van de beste honderd vrouwen van 29 augustus tot en met 11 september meedoen in New York. Daarbij werd de ranglijst van afgelopen maandag gehanteerd. Rus staat daarop 81e.

De drie tennissters die verstek laten gaan zijn Alisa Kleybanova, die vorige week bekend maakte dat ze kanker heeft, Dinara Safina en Timea Bacsinszky. Die laatste twee zijn geblesseerd. Serena Williams en Alona Bondarenko maken gebruik van hun beschermde ranking om toegang te krijgen tot het toernooi.

Kim Clijsters, de vrouw die de afgelopen twee jaar de beste was in New York en dit jaar ook op de Australian open zegevierde, verdedigt haar titel. Ook Na Li, de winnares van Roland Garros, en Petra Kvitova, die Wimbledon op haar naam schreef, zijn van de partij, net als nummer een Caroline Wozniacki. De Japanse Misaki Doi, de nummer 105 van de wereld, werd als 104e en laatste vrouw direct toegelaten.