FC Utrecht in de markt voor Roorda

FC Utrecht heeft een oogje laten vallen op Geert-Arend Roorda. Dat vertelt technisch directeur Foeke Booy vandaag aan RTV Utrecht. De 23-jarige Fries moet het gat opvullen dat de naar Young Boys Bern vertrekkende Deen Michael Silberbauer achterlaat. Booy sprak nog niet met sc Heerenveen, de werkgever van de middenvelder.

Roorda kwam gedurende de tweede helft van het seizoen op huurbasis uit voor Excelsior, waar hij in dertien optredens acht keer scoorde. In het Abe Lenstra Stadion leidde de voormalig jeugdinternational de Rotterdammers met twee treffers naar een 3-2 zege. Hij werd luid toegejuicht door de Friese supporters. Het is niet bekend of Heerenveen bereid is Roorda van de hand te doen.

Naast versterking op het middenveld zijn de Utrechters tevens op zoek naar een rechterverdediger. De club van eigenaar Frans van Seumeren, die onlangs Erwin Koeman aanstelde als trainer voor komend seizoen, denkt dat het vertrek van spits Ricky van Wolfswinkel naar Sporting Portugal opgevuld kan worden met de bestaande aanvallers.