[RG] Monfils wint thriller van Ferrer

Gaël Monfils heeft zich voor de derde keer in zijn caarriere geplaatst voor de kwartfinale van Roland Garros. De Fransman was na twee dagen tennis te sterk voor de als zevende geplaatste David Ferrer; 6-4, 2-6, 7-5, 1-6 en 8-6.

Gisteren werd de partij afgebroken bij een 2-0 stand in de vierde set voor Ferrer, die na de nachtelijke onderbreking de set snel binnenhaalde. In de vijfde set leek er in het begin ook niet aan de hand, totdat de Spanjaard op 1-2 een 40-0 voorsprong weggaf op eigen service en de Fransman zijn service zag breaken.

Op 5-3 kreeg de als negende geplaatste Monfils twee matchpoints op eigen service, maar zag dat Ferrer beide wist weg te werken en weer terugkwam in de wedstrijd. Op 6-5 kreeg Monfils weer een matchpoint, dit keer op de service van Ferrer, maar ook die werd knap weggewerkt. Een game later kreeg Ferrer ook een breakpoint, maar die wist de Fransman weer weg te werken.

Op 7-6 kreeg Monfils zijn vierde wedstrijdpunt, welke hij nu wel wist te verzilveren. In de kwarfinale wacht hem een confrontatie met Roger Federer.