Plein Gouda stond stampvol voor The Passion

Het media- en muzikale evenement The Passion heeft donderdagavond een groot publiek getrokken naar de Markt in Gouda. Tussen de 15.000 en 20.000 mensen volgden live op het plein het verhaal over de lijdensweg van Jezus. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd. Het evenement werd ook rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3.

De politie zette in totaal zo'n 35 tot 40 agenten in tijdens het spektakel. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Het was voor het eerst dat een uitvoering van deze omvang op deze manier werd uitgevoerd. Het eigentijds passiespektakel werd op en rond het marktplein van de stad opgevoerd.

In de moderne musical vertolkte zanger Syb van der Ploeg de rol van Jezus, zangeres Do speelde Maria en acteur Frank Lammers nam de rol van Judas op zich. Ook zanger Thomas Berge (Petrus) en actrice Hanna Verboom deden mee. Jakhalspresentator Erik Dijkstra nam de rol van verteller op zich. De omroepen RKK en de EO, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda werkten samen voor deze productie.