Patapon 3 komt in april

Patapon 3 komt in april uit. Op de Europese blog van PlayStation is geen releasedatum of prijs te vinden, maar de Amerikaanse blog is wat gedetailleerder. Daar zal het PSP-spel 12 april uitkomen op UMD en PSN voor zo'n 20 dollar.

In Patapon 3 controleer je je leger door middel van ritme, bewegen en aanvallen gaat helemaal op de maat van de muziek. Naast het al bekende legereenheden is er in Patapon 3 een nieuwe Superhero toegevoegd. Deze speciale patapon kan grote groepen vijandelijke troepen uitschakelen door speciale ritmische aanvallen uit te voeren.

Je kunt online met maximaal acht vrienden samenwerken of juist tegen elkaar vechten, waarbij er speciale wapens en vaardigheden vrij te spelen zijn. Om samen te werken kun je bijvoorbeeld alle verschillende drumritmes met elkaar gelijktijdig spelen om zo een vernietigende aanval op de tegenstander uit te voeren.

Het spel was vorig jaar al te spelen in een demo, waarna de ontwikkelaars aan de slag zijn gegaan met de feedback. Nu zijn ze bijna klaar, in april heerst er weer "Pata-pata-pata-pon"-koorts! 

Patapon 3