De Zeeuw krijgt hersenonderzoek

Demy de Zeeuw ondergaat deze week nog een neuropsychologisch onderzoek. De middenvelder van Ajax kreeg in de halve finale van het WK in Zuid-Afrika een harde trap in het gezicht van de Uruguayaan Martin Caceres. Sindsdien is hij een bekend gezicht bij de tandarts en heeft hij zijn oude niveau niet meer gehaald. Trainer Frank de Boer gebruikt hem de laatste weken zelfs als wisselspeler.

Eerder deze week vertelde neuropsycholoog Eric Matser tegenover BNR dat hij het onverantwoord vindt dat De Zeeuw nog gewoon speelt. Volgens Matser heeft de middenvelder een postcommotioneel syndroom, dat wordt veroorzaakt door een hersentrauma. Matser vindt het verstandig als De Zeeuw het een tijdje rustig aan doet.

Een dag na de uitspraken van Matser wordt nu bekend dat De Zeeuw een dezer dagen een neuropsychologisch onderzoek ondergaat. Volgens clubarts Edwin Goedhart van Ajax heeft het besluit van de club niets te maken met de uitspraken van Matser. De afspraak met de neuropsycholoog stond namelijk al langer op het programma.

Goedhart is van mening dat De Zeeuw snel behandeld moet worden, omdat hij anders nog lang last kan houden van klachten. "Je moet hem pas weer laten trainen en spelen als hij helemaal is genezen. Eerder is dat onverantwoord", aldus Goedhart in De Telegraaf.