Drie Hollywoodactrices strijden om Superman

Drie grote namen zijn in de race voor een van de hoofdrollen in de nieuwe Superman-film. De Duitse Diane Kruger, de Amerikaanse Alice Eve en de Britse Rosamund Pike worden genoemd voor een rol in Superman: The Man of Steel. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Voor welke rol de drie blonde actrices strijden is nog onbekend, het gaat in ieder geval niet om die van Supermans geliefde Lois Lane. Voor die rol wordt gezocht naar een brunette.

De drie namen staan op de shortlist van producent Warner Bros. Kruger is al bekend van kaskrakers als National Treasure uit 2004 en Inglourious Basterds uit 2009 en Pike speelde Bondgirl in Die Another Day uit 2002. Eve speelde vorig jaar in Alice in Wonderland en heeft van de drie actrices de minste ervaring.

De Britse nieuwkomer Henry Cavill speelt de rol van Clark Kent en diens alter ego Superman. De 27-jarige acteur is bekend van de serie The Tudors en de film Stardust. Superman: Man of Steel wordt geregisseerd door Zack Snyder en komt eind volgend jaar in de bioscopen.


Drie Hollywoodactrices strijden om Superman (Foto: Novum)