Vertragingen en annuleringen Schiphol door wind

Vrijwel alle aankomende en vertrekkende vluchten op Schiphol hebben vrijdagochtend te maken met vertragingen door de harde wind. Ook is al een aantal vluchten geannuleerd. Door de weersomstandigheden is de capaciteit van de luchthaven zeker de hele ochtend nog beperkt, zegt een woordvoerder van Schiphol.

Schiphol raadt reizigers aan de gebruikelijke bronnen voor vluchtinformatie goed in de gaten te houden. Het gaat om de website van de luchthaven, maar ook om informatie op de sites van de luchtvaartmaatschappijen en informatie op teletekst.

Het heeft volgens de woordvoerder geen zin om eerder naar Schiphol te komen. "Het beste wat reizigers kunnen doen is de vluchtinformatie in de gaten houden en rekening houden met wijzigingen."

De NS liet donderdag al weten dat de komende dagen preventief met een aangepaste dienstregeling zou worden gereden in verband met de storm. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en mogelijk een extra overstap.

Ook op de weg kan de wind voor problemen zorgen. De ANWB waarschuwt voor harde windstoten. Tot extra files heeft dat echter nog niet geleid.