[NHL] Bruins laat langs Penguins

De Boston Bruins hebben de Pittsburgh Penguins in een uitwedstrijd met 4-2 verslagen. Veteraan Mark Recchi maakte na een indrukwekkende comeback in de derde periode de beslissende 3-2. Na twee perioden stonden de Penguins namelijk nog met 2-0 voor.

In de eerste periode werd niet gescoord ondanks een overwicht van de Penguins, maar in de tweede periode namen zij ondanks dat de Bruins sterker werden toch het heft in handen door een 2-0 voorsprong te pakken. Michael Rupp en verdediger Kris Letang maakten de treffers.

Bruins-verdediger Zdeno Chara bracht met een powerplay-treffer ruim drie minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Twaalf seconden later wist Brad Marchand de gelijkmaker al te maken. De Bruins bleven aandringen, en dit resulteerde in een straf van twee minuten voor Jordan Staal voor vasthouden. In de daaropvolgende powerplay maakte Mark Recchi de winnende treffer. De 4-2 in het lege net van Gregory Campbell was slechts nog voor de statistieken.

De Penguins-spelers waren zichtbaar teleurgesteld, temeer omdat ze het er voor het begin van de derde periode nog over hebben gehad. "Vorige wedstrijd hier stonden we ook 2-0 voor tegen Boston en verloren we ook. We spraken af om twee tegen één-situaties zoveel mogelijk te voorkomen, maar gaven er minimaal drie weg", aldus verdediger Brooks Orpik. Desgevraagd stond Letang nog even stil bij het gemis van sterspeler Sidney Crosby. Zonder hem verloren de Penguins de laatste drie wedstrijden. "Natuurlijk missen we hem, hij is de beste speler in de NHL. Maar dat is geen reden om een 2-0 voorsprong te verknallen."

Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Phoenix Coyotes wonnen met 4-3 van de St. Louis Blues terwijl de Detroit Red Wings met 5-4 van rivaal Colorado Avalanche verloren. De Toronto Maple Leafs lijken aan de beterende hand en wonnen hun vierde wedstrijd op rij. De Los Angeles Kings waren met 3-2 het slachtoffer.