Jan Smit schreef nieuwe single in een kwartier

Jan Smit had niet langer dan vijftien minuten nodig om zijn gevoelens voor zijn dochter Emma op papier te zetten. De 25-jarige Volendammer schreef zijn single Niemand Zo Trots Als Wij vlak na de geboorte van Emma.

"Op de tweede dag na haar geboorte lag ik naast haar", vertelde Smit in een interview met radiozender 100% NL. "Zij lag op een zitzak, ik op de grond met m'n laptop. In een kwartier tijd had ik de tekst gemaakt. Dat ging zo snel omdat het echt is, de emoties komen rechtstreeks uit mijn hart."

Tijdens het korte schrijfproces kreeg Jan hulp van zijn vriendin Liza. "Vanaf de eerste tot de laatste zin heb ik het besproken met haar. Ze heeft geholpen, maar had weinig op- en aanmerkingen." Jan is er zeker van dat Niemand Zo Trots Als Wij ook Liza's gevoelens beschrijft. "Dit is ons gevoel, zoals dat gekomen is na de geboorte van Emma. Ook hoe we naar haar komst hebben toegeleefd zit in het nummer."

Fans van de Volendammer moeten het lang doen met Niemand Zo Trots Als Wij, dat vanaf vrijdag te koop is. Het nummer is hoogstwaarschijnlijk zijn eerste en laatste single in 2011, vertelde de zanger. "Dat heeft alles te maken met mijn jubileum dat ik in 2012 vier." Smit zit volgend jaar vijftien jaar in het vak. "We zijn druk bezig met een album, we hebben al een paar nummers klaar. Maar ook de plaat komt pas in 2012."


Jan Smit (Foto: Novum)