Groep Lotus wil Renault-team volledig overnemen

Gisteren werd bekend dat Groep Lotus een aandeel van vijftig procent in het Renault F1 Team heeft genomen. Voor de baas van het bedrijf Dany Bahar is dit niet genoeg en hij hintte dan ook om ook de resterende aandelen van Genii Capital over te nemen in de komende jaren.

"Onze manier van werken betekent dat we uiteindelijk zelf de touwtjes in handen willen hebben," zei Bahar tegen Autosport. "Het is dezelfde route. Je start ergens en neemt dan langzaam maar zeker de controle over. We willen op de lange termijn niet alleen sponsor zijn van het team zijn."

Genii Capital heeft de andere vijftig procent van het team in handen en het Luxemburgse bedrijf wil ook in de nabije toekomst betrokken blijven bij de renstal.

Er worden ondertussen vraagtekens gezet bij de plannen van Groep Lotus omdat deze veel geld kosten. Volgens Bahar is alles geen probleem. "We zouden het niet doen zonder de steun van de aandeelhouders, banken en investeerders. Als we die niet hadden dan zouden we gek zijn om met zo'n ambitieus plan te komen."