'Flitscontrole schuldig aan dood motorrijder?'

Zondagavond is een motorrijder om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de A28, ter hoogte van de afslag Pesse/Ruinen. Volgens flitsservice.nl is een snelheidsflitser op die locatie de oorzaak van het ongeval.

De motorrijder haalde volgens een officiële lezing om 19.15 uur een auto in, maar raakte hierbij een voor hem rijdende motorrijder. De val die hierop volgde was zo hard, dat hij aan zijn verwondingen is bezweken. "Met geen woord wordt erover gerept dat er ter hoogte van het ongeval een radarcontrole stond, die meteen erna ingepakt werd", meldt Flitsservice. "Ook niet tegen RTV Drenthe wordt door de politiewoordvoerder gemeld dat er een controle naast stond en dat dit van invloed kan zijn geweest. Het is zeer waarschijnlijk dat de motorrijders geschrokken zijn van de radar en vervolgens, tijdens het remmen, elkaar geraakt hebben met deze verschrikkelijke afloop."

Bij navraag bevestigt de Drentse politie dat ze inderdaad die dag op dezelfde plek een flitser hebben geïnstalleerd. De controleur, die de camera direct inpakte, heeft nog tevergeefs eerste hulp verleend. Volgens de politie is de conclusie van Flitsservice echter te voorbarig en is het onderzoek nog in volle gang. "Met alle respect, politie Drenthe, maar 1+1 is toch echt 2. Het is te toevallig dat een motorrijder 200 meter na een radarcontrole dood op de snelweg ligt", beweert de antiflitssite.

Kilroy News, een lokale nieuwssite, zegt uit zeer betrouwbare bron te hebben vernomen dat 'de voorste motorrijder moest afremmen voor een vóór hem rijdende auto, die onverwachts afremde voor de snelheidscontrole en dat de motorrijders daarna elkaars stuur hebben geraakt, met het hierboven gemelde resultaat'. Het slachtoffer laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.


Een filmpje over het ongeluk.
De hectometerpaaltjes komen exact overeen met de flitslocatie, aldus Flitsservice