Terry: "Temperament Rooney niet nadelig"

John Terry vindt dat het temperament van ploeggenoot Wayne Rooney juist een voordeel is voor de Engelse ploeg. Rooney kreeg in eigen land kritiek nadat hij in een oefenduel een onnodige gele kaart incasseerde.

De 24-jarige aanvaller van Manchester United schold de scheidsrechter uit tijdens de oefenwedstrijd tegen het Zuid-Afrikaanse Platinum Stars (3-0 winst). De gele kaart werd in Engeland met veel kritiek onthaald. Direct werd de link gelegd met de rode kaart van Rooney op het WK in 2006.

De sterspeler van de Engelsen liet zich destijds gaan in de kwartfinale tegen Portugal, waarin hij verdediger Ricardo Carvalho trapte. Terry vindt dat Rooney juist gegroeid is sinds dat incident. "Maar ik hield wel even mijn adem in toen hij de bal verloor en de tackle inzette", aldus Terry.

"Maar het temperament van Wayne is in mijn ogen geen probleem. In de afgelopen twee a drie jaar is enorm gegroeid. We hadden in de eerste helft wel wat meer van zijn agressieve spel kunnen gebruiken. Hij stimuleert het team", besluit Terry in gesprek met diverse media.