Homo afgetuigd bij homomonument

In Amsterdam is woensdagnacht bij het homomonument een 38-jarige homoseksuele man het ziekenhuis in geslagen. Het slachtoffer werd door twee Marokkaanse jongens uitgemaakt voor flikker en geschopt en geslagen. De daders gingen er op een scooter vandoor, zegt het slachtoffer vrijdag in Het Parool.

De politie bevestigt de melding van het incident. De mishandeling wordt bij de politie genoteerd als homogerelateerd geweld. Er zijn vier getuigen gehoord.

De mishandeling vond plaats toen de man na een bevrijdingsfeest met een vriend en een vriendin richting de Dam liep. De twee Marokkaanse jongens riepen iets provocerends en begonnen te slaan toen hij niet reageerde. Ook de vriendin liep een klap op.

"Ik weet dat ze 'vieze, vuile flikker' riepen. Ze bleven doortrappen en schoppen, maar kennelijk schrokken ze toen ze zagen hoe ik erbij lag. Toen zijn ze er op een scooter vandoor gegaan", vertelt het slachtoffer in de krant.

De man was kort buiten westen, maar liep geen inwendig letsel op. De schade bleef beperkt tot een blauw oog, schrammen, een zwelling in het gezicht en een scheve neus.