Uitslagen Spanje speelronde 35

Real Madrid wist op het nippertje puntverlies en daarmee verlies van de aansluiting met FC Barcelona te voorkomen. Uiteindelijk zouden beide clubs winnen en het verschil van één punt in stand houden.

Barcelona reisde af voor de op papier lastigste wedstrijd die er nog resteerde. Villarreal verkeert in een uitstekende vorm, maar wist tegen de titelverdediger geen vuist te maken. Alleen in de openingsfase, toen Nilmar een enorme kans om zeep hield, was Villarreal dicht bij 1-0. Daarna was Barça oppermachtig. Lionel Messi werkte op aangeven van Xavi de 0-1 achter Diego López, alvorens de middenvelder zelf middels een vrije trap de 0-2 binnenschoot. Vlak voor rust mocht Bojan het duel al beslissen. Na rust redde Joseba Llorente de eer namens El Submarino Amarillo, al wist Messi vlak voor tijd de marge van drie te herstellen.

Real Madrid moest thuis winnen van Osasuna om de druk op Barcelona te houden. Van harte ging dat allerminst, aangezien Carlos Aranda al in de vijfde minuut de openingstreffer namens de club uit Pamplona in het net werkte. Cristiano Ronaldo was halverwege de eerste helft verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Krisztian Vadócz bezorgde Osasuna vlak voor rust de hernieuwde voorsprong, maar de treffer van de Hongaar werd nog voor de thee ongedaan gemaakt door Marcelo. In de tweede helft mochten de Madrilenen meerdere malen van geluk spreken dat de bezoekers niet opnieuw de voorsprong namen. Vlak voor het eindsignaal pakte de thuisclub dan toch zelf de winst via Ronaldo's tweede treffer.

Valencia kan de derde plek nu bijna niet meer ontgaan. Het won bij Espanyol door twee doelpunten van Nikola Zigic, en heeft een voorsprong van zes punten te verdedigen. De directe achtervolger is Mallorca, dat knap met 1-3 bij Athletic won. Ook Sevilla houdt de druk op de ketel, door thuis met 3-1 te winnen van Atlético de Madrid. Madrileen Álvaro Negredo was met twee doelpunten de gevierde man. Onderin wisten Tenerife, Xerez en Zaragoza te zegevieren, waardoor het allemaal nog dichter bij elkaar kwam te liggen. De strijd tegen degradatie is nog lang niet beslecht voor de clubs in het rechterrijtje.