'Weer nieuw bewijs tegen Ronald P.'

De politie heeft weer nieuw bewijs tegen Ronald P. voor de moord op Anneke van der Stap in 2005. Hij blijkt enkele uren nadat zij verdween met haar chippas een ijsje te hebben gekocht bij een tankstation. Dat schrijft het AD dinsdag op basis van bronnen rond het onderzoek.

Maandag schreef De Telegraaf al over een opgedoken USB-stick in handen van een ex van P., waarop bestanden van Van der Stap staan. P. hield vooralsnog altijd vol het 22-jarige slachtoffer niet gekend te hebben.

Naast de pinbetaling is ook een harde schijf met bestanden van het slachtoffer gevonden in een opslagbox van P. Ook de verdwenen bestelbus van P. is teruggevonden. Hij bleek het voertuig te hebben verkocht aan een handelaar die het busje naar Afrika exporteerde. Het busje zal worden onderzocht op sporen van Van der Stap.

P. werd vorig jaar veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op en verkrachting van Christel Ambrosius. Daarvoor zaten jarenlang Wilco Viets en Herman Dubois ten onrechte vast. Hij werd vervolgens in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Van der Stap.

De 22-jarige studente Van der Stap werd 22 juli 2005 na een vermissing van elf dagen dood gevonden in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze werd voor het laatst gezien op het station van Enschede, op 11 juli 2005.