Burgerinitiatief zet tbs-ontduiking op agenda Kamer
Het burgerinitiatief om de tbs-wetgeving op de agenda van de Tweede Kamer te halen heeft genoeg stemmen gehaald. Al meer dan 41 duizend mensen hebben getekend op de website ditkannietlanger.nl, terwijl er veertigduizend nodig zijn.
Het initiatief is opgezet door de ouders van een 7-jarig meisje dat een jaar geleden werd ontvoerd en seksueel misbruikt. De twee daders werden opgepakt, maar de advocaat van één van hen adviseerde niet mee te werken aan een gedragskundig onderzoek om zo onder de tbs uit te komen. Een veelvoorkomende handelswijze.
De dader kreeg inderdaad geen tbs opgelegd omdat niet vaststaat dat hij geestelijk gestoord is. Met het burgerinitiatief willen de ouders er voor zorgen dat deze uitweg voor misbruikers niet meer bestaat.
Het burgerinitiatief kreeg onder meer aandacht van Omroep Gelderland en het weblog Geenstijl.
Overigens bleek uit een inventarisatie die het AD in februari maakte dat het burgerinitiatief sinds de invoering in 2006 nooit tot nieuwe of aangepaste wetgeving heeft geleid.

Burgerinitiatief zet tbs-ontduiking op agenda Kamer (Foto: Novum)
De strafrechtadvocatuur heeft bloed aan de handen
Zo gaat het ook bij de werkende idioot (jij en ik). Als je bij de fiscus niet meewerkt, maken ze een schatting en dat kost je veel meer geld. Als je bij een alcohol controle niet mee werkt, wordt je zwaarder gestraft.
Waarom is er dit verschil bij de echt zware misdaden?
(ik heb ook nog nooit 30% van mijn boete kwijtgescholden gekregen....)
Onder TBS ben je namelijk nooit zeker wanneer je vrij komt, dat hangt af van de onderzoekers. Bij een gewone straf weet je exact wanneer je vrij komt.
Daarom is TBS erger dan gewone straf.
Daarom heeft die advocaat het ook afgeraden mee te werken zodat de daders geen TBS krijgen.
oOoO - Radio On Tour: KINK voor No Guts No Glory - OoOo
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken