Brand verwoest Amstelveense woning met wietplantage

Een grote brand heeft vanmorgen een woning in Amstelveen in as gelegd. In de woning werd een wietplantage gevonden, meldt de brandweer. Niemand raakte gewond.

De brand brak omstreeks 08.00 uur uit in het souterrain van de woning aan de Amsterdamse weg. Mede doordat er veel hout in de woning was verwerkt, kon het vuur snel om zich heen grijpen. Het vuur verspreidde zich door de hele woning en richtte op elke etage enorme schade aan.

Alle bewoners van naastgelegen panden konden zich volgens de brandweer zelf in veiligheid brengen. De brandweer wist met de inzet van veel materieel te voorkomen dat het vuur oversloeg. Wel hebben naburige woningen rook- en waterschade opgelopen.

De politie sluit brandstichting niet uit, maar moet de oorzaak nog onderzoeken. De wietplantage stond in het souterrain. Aangezien van de plantage niets over is, is moeilijk vast te stellen hoe groot die was, zegt een woordvoerder van de politie. Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht, maar de politie sluit niet uit dat dit op zeer korte termijn wel gaat gebeuren.

Submitter:  Bron: Novum