Activeren ov-chipkaart mogelijk verlengd

Studenten krijgen mogelijk meer tijd om hun ov-chipkaart te activeren. Door technische problemen is het sinds begin deze week voor veel studenten onmogelijk om de kaart te activeren. Communicatie Coördinatie Studenten ov-chipkaart laat weten dat studenten kunnen blijven reizen met hun huidige ov-chipkaart.

Aanvankelijk was de deadline voor studenten om hun vervoerskaart op te laden vastgesteld op 31 januari. Eerder deze week werd bekend dat twee op de drie studenten dit nog niet hadden gedaan. Door de technische problemen blijkt nu dat het voor studenten moeilijk is hun kaart te activeren. De openbaar vervoersbedrijven werken inmiddels 'met man en macht' aan een oplossing.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) laat weten de 'chaos' rond de studenten ov-chipkaart 'meer dan zat te zijn'. Voorzitter Gerard Oosterwijk spreekt over een 'doemscenario': "Alles wat er fout kan gaan, gaat fout. Studenten worden van het kastje naar de muur gestuurd."

Staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) zei vandaag in de Tweede Kamer dat zij de directeur van Trans Link Systems, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de invoering van de kaart, op het matje roept. Hij moet opheldering geven over de problemen die studenten ondervinden bij de overstap op de ov-chipkaart. "De problemen rond de kaart baren mij zorgen", aldus de staatssecretaris.

Submitter:  Bron: Novum