"Geluidsregels Assen en Zandvoort versoepelen"

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van milieuminister Jacqueline Cramer om de geluidsregels voor de circuits van Assen en Zandvoort te versoepelen. Gisteren was hierover een debat in de Kamer. Komende dinsdag zal er over het voorstel gestemd gaan worden.

De twaalf geluidsdagen voor de circuits blijven bestaan, maar op die dagen wordt het mogelijk om meer lawaai te maken. Hierdoor kunnen grotere evenementen naar de circuits gehaald worden. Buiten die geluidsdagen moeten de circuits zich aan strikte geluidsnormen houden. Het CDA, de PvdA, de VVD en de PVV steunen het voorstel van Cramer.

De partij van Geert Wilders spreekt zelfs al over de terugkeer van de Formule 1 in Nederland. "Het is eeuwig zonde dat de Grand Prix van Nederland sinds 1985 niet meer is opgenomen in het wereldkampioenschap Formule 1," zei Richard de Mos. GroenLinks is tegen de aanpassing van de geluidsdagen. De in Assen opgegroeide Ineke van Gent zei hier over: "Ik gun de raceliefhebbers hun plezier, maar er zijn grenzen."