'Ja zuster, nee zuster' in première

In het bijzijn van de 89-jarige Hetty Blok, de eerste Zuster Klivia uit de jaren zestig, gaat vandaag de musicalversie van Ja zuster nee zuster in première in Theater aan de Parade in Den Bosch. In de nieuwe musical zwaait musicalster Annick Boer de scepter in het rusthuis vol herrie.

Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Joep Onderdelinden als Gerrit en Opa en Ara Halici als Boze Buurman Boordevol. Ja zuster, nee zuster was oorspronkelijk een 20-delige tv-serie, die te zien was bij de VARA van 1966 tot 1968. Hetty Blok en Leen Jongewaard vervulden de hoofdrollen.

Het is een creatie van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. De liedjes uit hun serie, die in 1967 werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring, zijn ware klassiekers geworden. Voorbeelden daarvan zijn M'n opa, Wil u een stekkie van de fuchsia, In een rijtuigie en natuurlijk het titellied Niet met de deuren slaan (Ja zuster, nee zuster).

Tien jaar geleden verscheen een toneelstuk en in 2002 de film. In deze beide producties speelde actrice Loes Luca de hoofdrol. Met de musical grijpt producent Albert Verlinde van V&V Entertainment terug naar het origineel: "De film vond ik iets te alternatief. We willen terug naar de intieme en knusse jaren zestig."

De musical staat onder regie van Eddy Habbema en is geschreven door Pieter van de Waterbeemd op basis van alle twintig oorspronkelijke scripts van Annie M.G. Schmidt.
Submitter:  Bron: ANP