Verdonkschot nieuwe trainer HHC Hardenberg

Zaterdaghoofdklasser HHC Hardenberg heeft een nieuwe trainer. De ploeg, die zowel in 2007 als in 2008 afdelingskampioen werd in de hoofdklasse C, ontdeed zich gisteravond na de matige competitiestart van Jan van Raalte. Zijn opvolger is al bekend, namelijk Ted Verdonkschot.

Van Raalte stond in de zomer van 2008 voor de ondankbare taak de succesvolle Michel Jansen, die als hoofd opleiding voor FC Twente / Heracles ging werken, te vervangen. Vorig seizoen liep HHC de titel al mis. In dit belangrijke seizoen, waarin plaatsing voor de Topklasse een must is voor de Hardenbergers, startte de ploeg matig. HHC staat na zeven wedstrijden slechts negende, met acht punten. Het bestuur greep in en gaf aan dat de chemie niet goed meer was.

Ted Verdonkschot wordt zijn opvolger. De Haarlemmer is een grote naam in het amateurvoetbal. Met Rijnsburgse Boys werd hij de afgelopen jaren drie keer afdelingskampioen, won hij de districtsbeker en landelijke amateurbeker en liep hij vorig seizoen maar net de landstitel mis tegen WKE. Verdonkschot begon dit seizoen bij de ambitieuze eersteklasser Young Boys, maar stapte daar onlangs op na een meningsverschil met het bestuur over het inpassen van eigen jeugd. Hij was dus per direct beschikbaar en moet HHC naar de Topklasse leiden.