Elia: "Debuut in Enschede speciaal voor mij"

Eljero Elia liet zaterdagmiddag een goede indruk achter tijdens de interland van Oranje tegen Japan. De vleugelspeler van Hamburger SV debuteerde met een invalbeurt.

"Het is natuurlijk al bijzonder dat ik bij Oranje mocht debuteren. Maar voor mij is het nog specialer dat dit hier in Enschede is gebeurd," aldus de 22-jarige dribbelaar tegenover het ANP. Elia speelde de afgelopen twee jaar bij FC Twente en met zijn goede spel bij de Tukkers verdiende hij afgelopen zomer een transfer naar HSV.

Elia had in Enschede een uitstekende invalbeurt, want hij bereidde zowel de openingstreffer van Robin van Persie als de 3-0 van Klaas-Jan Huntelaar voor. "De eerste voorzet op Van Persie was eigenlijk een beetje te hoog. Maar bij Robin kan je de bal best hard op de borst spelen. Die heeft zo'n goede techniek, dat maakt hem allemaal niet uit."

In de slotfase gaf Elia ook de assist voor de laatste goal van de middag. "Die voorzet op Huntelaar heb ik de vorige twee seizoenen als speler van FC Twente wel vaker gegeven. Het enige verschil was dat dit keer niet Blaise N'Kufo maar Huntelaar naar de tweede paal liep."