Leonardo: "Seedorf was nog niet klaar"

De 'Derby della Madonnina' draaide zaterdag uit op een afgang voor AC Milan. De Rossoneri verloren namelijk met 4-0 van stadsgenoot Internazionale.

Het is niet gemakkelijk om een 4-0-verlies van commentaar te voorzien, zeker niet in het geval van een derby. AC Milan-coach Leonardo reageerde echter kalm na het debacle.

"Tot Inter de eerste goal maakte, stond het team er in het eerste half uur," zei de verliezende trainer na afloop tegen Sky Sport. "We speelden op hetzelfde niveau tegen een sterk en goed georganiseerd team. Voor de eerste goal ging het goed. Vervolgens hadden we moeite met de tegenslag om te gaan. Daarin moeten we nog groeien."

Een cruciaal moment was de tweede gele kaart voor Gennaro Gattuso. Het leek of hij gewisseld zou worden, maar dat gebeurde niet en vervolgens pakte hij zijn tweede gele kaart. "Om terug te komen op die wissel wil ik zeggen dat Clarence Seedorf nog niet klaar was. Daardoor verloren we tijd."

"We kunnen het team niet beoordelen over twee wedstrijden," vervolgde Leonardo. "Er zijn ook positieve dingen gebeurd. We hadden een moment van onzekerheid en vervolgens een serie ongelukkige gebeurtenissen in ons nadeel, zoals de blessure van Gattuso en het feit dat Seedorf nog een verband om zijn been moest doen."