Uitslagen Duitsland speelronde 30

Dit weekend stond er in Duitsland de dertigste speelronde op het programma. Koploper VfL Wolfsburg wist met 4-0 te winnen van 1899 Hoffenheim en daardoor de koppositie te behouden. Hamburger SV en Hertha BSC speelden in de topper gelijk tegen elkaar, waardoor Bayern München de tweede plaats over kon nemen.

Hamburger SV - Hertha BSC

De nummers vijf en twee van de Bundesliga Hamburger SV en Hertha BSC namen het in de HSH Nordbank Arena tegen elkaar op. HSV kwam al na acht minuten op voorsprong nadat Marcell Jansen op aangeven van Ivica Olic de bal binnen wist te schieten. In het verdere verloop kregen beide ploegen goede kansen, maar Piotr Trochowski (HSV) en Cícero (Hertha) wisten ondanks zeer goede mogelijkheden niet te scoren.

In de tweede helft kwam de ploeg van Martin Jol sterk uit de startblokken. Hertha werd snel vastgezet en de ploeg uit Hamburg kreeg dan ook al snel kansen, onder andere via een kopbal van Joris Mathijsen. Toch was het Hertha dat halverwege de tweede helft op gelijke hoogte kwam. De Berlijnse keeper Jaroslav Drobny schoot de bal naar voren, waarna Marko Pantelic de bal bij Gojko Kacar bezorgde die via een fraaie volley scoorde. Ondanks hevig aandringen van HSV bleef de 1-1 ook na negentig minuten op het scorebord staan.

Hannover 96

Het Hannover 96 van Arnold Bruggink nam het uit op tegen VfL Bochum. De Nederlander speelde een sterke wedstrijd tegen de nummer veertien van de ranglijst. Bruggink was na dertien minuten verantwoordelijk voor de 0-1 toen hij een voorzet van Jacek Krzynowek wist binnen te koppen. Twintig minuten later zette Hanno Balitsch de 0-2 eindstand op het bord door een hoekschop van Bruggink te promoveren tot doelpunt. Met de eerste uitoverwinning van het jaar heeft Hannover 96 zich bijna verzekerd van nog een jaar Bundesliga.

Koploper VfL Wolfsburg nam het zaterdag op tegen 1899 Hoffenheim dat ver weggezakt is op de ranglijst. Die Wölfe kwamen tegen de promovendus niet in de problemen en scoorden in de tweede helft vier maal. Bayern München kende meer problemen met Borussia Mönchengladbach. Hamit Altintop zette net voor rust de 2-1 eindstand op het bord. Schalke 04 ging thuis verrassend onderuit tegen Bayer Leverkusen dat weer eens wint. Nummer vier VfB Stuttgart zag tegen laagvlieger Arminia Bielefeld een 2-2 eindstand op het bord staan, waardoor de club kostbare punten verspeelde.