Du Chatinier: "Het draait voorin niet"

FC Utrecht maakt op dit moment een minder goede periode in de Eredivisie voor. De ploeg won op 13 februari zijn laatste wedstrijd en wist in de daaropvolgende zeven competitiewedstrijden geen punten meer te pakken. Ook werd er door de ploeg uit de Domstad niet meer gescoord.

"Het draait voorin gewoon niet meer," liet Du Chatinier in een reactie weten. "Dat is vreemd en het is ook lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Maar aan de andere kant, wat schiet ik ermee op als ik hiervan wakker lig?"

"Vorige week tegen FC Groningen (1-0 nederlaag, red.) creëerden we genoeg, maar de bal wilde er gewoon niet in," ging de oefenmeester verder. "Bij PSV was het minder, maar dat vind ik geen schande. Alleen wordt er nu een hele heisa van gemaakt doordat we al een paar weken op rij droogstaan. Ons middenveld en de verdediging functioneren werkelijk uitstekend. Wat mij betreft heeft het vooral met geluk te maken. Dat ontbreekt er bij ons aan."

Eén van de oorzaken lijkt bij de absentie van Cedric van der Gun te liggen. Du Chatinier stelde de aanvaller, die dit seizoen negen keer wist te scoren, sinds begin maart niet meer op.

Van der Gun gaf toe er de laatste dagen regelmatig aan herinnerd te worden. "Maar waar het aan ligt, dat kan ik ook niet zomaar even zeggen. Net als dat ik nu niet vind dat we over een crisis kunnen spreken, vond ik het in januari en februari niet zo goed als iedereen zei en schreef. Vergis je niet, toen speelden we tegen clubs als De Graafschap en ADO Den Haag. Dat maakt wel een verschil."