Uitslag Ajax - Slavia Praag

Ajax heeft de groepsfase van de UEFA Cup met een gelijkspel tegen Slavia Praag (2-2) afgesloten. De remise kwam pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand, nadat Suárez een strafschop wist te versieren. De andere Amsterdamse goal werd door Vertonghen gemaakt.

Ajax kende een bliksemstart in het duel tegen Slavia Praag. De thuisploeg kwam na twee minuten spelen al op voorsprong door een rake kopbal van Vertonghen. Vijf minuten later was Suárez dichtbij de tweede treffer van de avond, maar de Uruguayaan lepelde de bal over het doel van Divis. Aan de andere kant mocht Vermeer ook een keer in actie komen na een keurige aanval van Tsjechen. Senkerik kopte uiteindelijk over het doel, zodat de inspanning van de doelman van de Amsterdammers minimaal bleef. Toch kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte na een goal van Cerný, die de hoek voor het uitzoeken had.

In de 24e minuut waagde Sulejmani eens een poging van afstand en probeerde de bal in de verre hoek te leggen. Toch was zijn schot niet helemaal goed en ging uiteindelijk naast. Na iets meer dan een half uur spelen ging Divis de fout in, waardoor Sulejmani bijna kon scoren. Vlak voor rust kwam Slavia Praag zelfs op voorsprong door een doelpunt van Jarolím. De speler was de sterkste na een kopduel, waarbij twee Ajacieden en twee spelers van de Tsjechische ploeg betrokken waren. In de tegenstoot kopte De Jong bijna raak, maar Divis zat er met zijn hand dichtbij.

Na tien minuten in de tweede helft, wist Sulejmani de eerste echte kans te creëeren. De middenvelder van Ajax stoomde vanaf de linkerkant op, maar werkte de bal uiteindelijk naast het doel. Kort daarna kreeg De Jong een enorme kans, maar Divis wist de gelijkmaker te voorkomen. Toch had het er steeds meer de schijn van dat het duel wat inkakte. Ajax had een doelpunt nodig, maar leek zich er niet toe aan te kunnen zetten. Na iets meer dan een uur spelen ging het publiek er wederom achter staan.

In de 65e minuut was Suárez heel dichtbij de gelijkmaker, maar kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Toch was dit één van de weinige wapenfeiten, die in de tweede helft te zien waren. Het spel golfde vaak op en neer en vooral de Ajacieden stapelden fout op fout. Slavia Praag wist echter ook geen vuist te maken, waardoor de schade voor de Amsterdammers beperkt bleef. In de slotfase versierde Suárez een strafschop, die hij uiteindelijk zelf maakte. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de 2-2 op het scorebord bleef staan.

Karakteristieken

Ajax - Slavia Praag 2-2
3’ Vertonghen 1-0
14’ Cerný 1-1
40’ Jarolím 1-2
90’ Suárez 2-2 (pen)

Toeschouwers: 30.324
Scheidsrechter: Kaldma (Est)
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Suárez, Anita (Ajax), Suchý, Divis (Slavia Praag)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, de Jong, Anita, Sulejmani, Vertonghen, Suárez, Cvitanich (Leonardo/75), Emanuelson (Blind/46)

Slavia Praag: Divis, Hubácek, Brabec, Suchý, Tavares, Krajcík, Belaid, Jarolím, Cerný (Cissé/89), Senkerik (Smicer/82), Janda (72/Ivana)

Submitter:  Bron: FOK!sport