Feyenoord-spelers willen gesprek zonder trainer

Het onderlinge vertrouwen tussen Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek en zijn spelers lijkt steeds verder af te nemen. Een groot deel van de selectie van de Stadionclub heeft moeite met de trainingsmethodes van Verbeek.

Middenvelder Karim El Ahmadi was na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap (1-3 nederlaag) duidelijk.: "Ik heb eerder wel eens aangegeven aan de medische staf dat we het een dag voor de wedstrijd rustiger aan moeten doen," ventileerde hij zijn mening tegenover het Algemeen Dagblad over de werkwijze van de Feyenoord-coach. "Zo ben ik dat gewend."

"Ik vind niet dat we de dag voor de wedstrijd nog partijtjes moeten doen. Dat is mijn mening. Nee, dat heb ik niet tegen de trainer gezegd." De middenvelder vindt dat een gesprek met de gehele spelersgroep nodig is om iedereen zijn zegje te laten doen. "Ik denk dat het goed is om met alle spelers bij elkaar te gaan zitten. Het is wel zo handig om dat zonder de trainer te doen, denk ik. Ik ben wel benieuwd hoe iedereen over hem denkt."

Intussen blijft de clubleiding van Feyenoord vertrouwen houden in Verbeek. Directeur Eric Gudde hierover: "Het zou getuigen van slecht beleid om nu te gaan zwalken." Technisch directeur Peter Bosz probeert op zijn beurt de communicatie tussen de trainer en zijn spelers optimaal te houden. "Waar nodig probeer ik dat aan te sturen, of dat nu richting de trainer is of richting de spelers. En ook met Gertjan heb ik uiteraard voortdurend overleg. Dat is één van mijn taken als technisch directeur."