Frankrijk - Italië: geen penalty's

Wie in het verleden meende dat de FIFA-ranking lijst onzin is, die vergist zich want amusementswaarde kan het zeker hebben.

Mochten Italië en Frankrijk gelijkspelen tegen elkaar en als derde en vierde eindigen (bijvoorbeeld als Roemenië wint of met minder dan 3-0 verliest) zullen er penalty's genomen moeten worden om te beslissen wie er derde en vierde wordt in Poule C.

Het zal de eerste keer in de historie van een toernooi zijn dat er door middel van een 'shoot-out' bepaald wordt welke toekomstige coëfficiëntpunten er uitgedeeld worden. Die punten bepalen de plaatsing van een team in komende internationale toernooien.

De mogelijkheden:
- Roemenië slaagt er niet in om te winnen van Nederland: de winnaar van Frankrijk - Italië gaat door; bij een gelijke stand heeft Roemenië aan een punt tegen Oranje geoneg om door te gaan; Frankrijk moet winnen om door te gaan.

- bij een gelijkspel met doelpunten tussen Frankrijk en Italië, gaat Italië door bij een verlies van Roemenië (welke score dan ook); in dit scenario hebben Frankrijk, Italië en Roemenië alle twee punten, maar gaan de Italianen door vanwege het scoren van meer goals bij de onderlinge duels.

- als Frankrijk en Italië 0-0 blijft, dan mag Roemenië nog met een marge van 3 goals verliezen van Nederland om door te gaan; in dat geval hebben Italië en de Roemenen gelijke onderlinge stand, maar heeft Roemenië een beter doelsaldo over alle groepswedstrijden; als Roemenië echter met 3-0 verliest, dan gaat Italië door vanwege voorgaande coëfficiëntpunten op de FIFA-ranking. De Fransen eindigen dan als laatste omdat ze minder scoorden in de onderlinge duels tegen Italië en Roemenië.

- als Frankrijk en Italië gelijkspelen, en Roemenië voorkomt verlies, zijn de Roemenen door; de Fransen en Italianen staan dan exact gelijk en moet een penaltyserie direct na afloop van de reguliere speeltijd bepalen wie op de derde en vierde plek in Poule C eindigt.


Update
Door een verkeerde interpretatie moet bovenstaand bericht gerectificeerd worden. Er worden geen penalty's genomen, ongeacht de uitslagen van vandaag. Volgens een woordvoerder van de UEFA zorgt het reglement met doelsaldo's, gescoorde doelpunten, onderlinge resultaten en (eerdere) coëfficiënten in alle gevallen voor een beslissing in Poule C.