Uitslag finale Copa Del Rey

Valencia heeft het seizoen nog kunnen redden door het winnen van de Copa Del Rey. In de finale werd er met 3-1 gewonnen van Getafe, dat de tweede finale op rij verloor.

Valencia nam al zeer snel de leiding. In de vierde minuut werd David Silva weggestuurd aan de linkerkant, en de Spanjaard vond zijn landgenoot Juan Manuel Mata geheel ongedekt voor de goal: 1-0. Even later was het alweer raak voor de mannen van Ronald Koeman. Silva's hoekschop kwam gevaarlijk voor, terwijl Javier Casquero zich liet aftroeven door Alexis. De verdediger kopte vervolgens de tweede bal langs Oscar Ustari. Na de vroege klap kwam Getafe eindelijk aan spelen toe. De club die in Madrid bijna een thuiswedstrijd speelde kwam enkele keren zeer dichtbij, maar Timo Hildebrand zag de pogingen langs zijn doelpalen suizen.

In de slotseconden van de eerste helft werd Cosmin Contra hard onderuit getrapt in de zestien van Valencia. De scheidsrechter wilde er eerst niet aan, maar na tussenkomen van zijn grensrechter gaf hij toch een strafschop. Vanaf de stip ramde Esteban Granero de bal via de paal achter Hildebrand, om zo Getafe terug in de wedstrijd te helpen. Vlak na rust zou Valencia ook een penalty moeten krijgen, maar de overtreding die Manuel Tena beging op David Villa werd niet betraft.

Even later kreeg Valencia via Villa twee uitgelezen kansen om de marge weer te vergroten maar de Spanjaard schoof oog in oog met Ustari eerst naast, om vervolgens recht op de goalie te schieten. Hierna gingen de Madrilenen op zoek naar de gelijkmaker. Granero schoot op de lat na een mooie actie, maar Hildebrand zou niet meer gepasseerd worden. Ustari wel, want in de slotfase was het invaller Fernando Morientes die de finale definitief besliste. Fabio Celestini mocht het eind niet meer meemaken. De Zwitserse middenvelder van Getafe mocht inrukken na een harde charge.

Voor trainer Koeman maakte het weinig meer uit. Hij zorgt er met de bekerwinst voor dat Valencia volgend seizoen in ieder geval Europa in mag. Of hij dan zelf nog op de bank zit is nog maar de vraag.

Valencia CF - Getafe CF 3-1
4' Juan Manuel Mata 1-0
10' Alexis Ruano 2-0
45+3' Esteban Granero (Pen) 2-1
85' Fernando Morientes 3-1
90+1' Fabio Celestini (Getafe)

Arbiter: Undiano Mallenco
Stadion: Vicente Calderón, Madrid
Gele kaart: Miguel Monteiro, Alexis Ruano, Juan Manuel Mata, Carlos Marchena, Fernando Morientes (Valencia), Lucas Licht, Esteban Granero, Javier Casquero, Cata Díaz (Getafe)

Opstellingen:

Valencia CF: Hildebrand; Miguel, Raúl Albiol (Caneira/58), Alexis, Moretti (Edú/67); Baraja, Marchena; Arizmendi, Silva, Mata; Villa (Morientes/76).

Getafe CF: Ustari; Cortés, Cata Díaz, Tena (Braulio/77), Licht; Casquero (Celestini/64); Contra (Pablo Hernández/56), De la Red, Granero; Albín, Manu del Moral.

Submitter:  Bron: FOK!sport