Haase uitgeschakeld in Rotterdam

Robin Haase is er niet in geslaagd om de halve finales van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. De tennisser verloor in de kwartfinale van Michael Llodra. De Fransman zorgde eerder dit toernooi al voor de uitschakeling van Raemon Sluiter.

Llodra kon gedurende de hele wedstrijd op zijn service vertrouwen. Alleen in de tweede set kreeg Haase een kans op de solide opslag van zijn opponent. De Haagse tennisser stond 15-40 achter, maar wist zich tot 40-40 terug te vechten. Bovendien wist hij ook nog twee breekpunten af te dwingen, maar benutte deze niet.

De tweede set mondde, net als de eerste set, uit in een tie-break. Haase begon slecht en stond prompt met 1-4 achter. Toch wist de tennisser terug te komen tot 4-4, maar Llodra wist de partij uiteindelijk toch te winnen. Op zijn eerste matchpoint sloeg de Fransman direct toe.

"Mijn vorige partijen tegen hem waren ook heel close. Toen won ik en nu valt het zijn kant op. Het is jammer dat dit nu juist hier moet gebeuren. Maar het is niet anders," aldus Haase na afloop van de partij. "Ik hoop dat ik mijn reeks hier volgend jaar in ieder geval voort kan zetten. Vorig jaar haalde ik de tweede ronde, nu de kwartfinales, dus volgend jaar sta ik in het finaleweekeinde."

Tot slot concludeerde Haase: "Hij serveerde zo ongelooflijk goed. Zijn tweede service was soms nog harder dan zijn eerste. Het is voor hem heel makkelijk winners te maken. Ik krijg zo weinig kansen. In de tweede tiebreak heb ik het toch wat laten liggen. Hij heeft wat dat betreft ook net wat meer ervaring."

Llodra moet het in de halve finale tegen Ivo Karlovic opnemen. De Kroaat schakelde in zijn duel in de kwartfinale de Duitser Mischa Zverev uit.